Tuğla, harç yardımı ile birbirlerine tutturulur. Duvar inşasında tercih edilir. Pişmiş ya da kurutulmuş kil bazlı topraktan elde edilerek yapısal bir malzeme haline getirilir. Yapı malzemeleri denildiği vakit bu sektörün içerisinde olmayan bireyler adına ilk akla gelen şeyin inşaat malzemeleri olduğunu söyleyebiliriz.
TUĞLALAR
Tuğlanın çeşitli özellikleri vardır. Kil ile su bir araya getirildiği zaman bu karışımdan tuğla doğar. Kil ile suyu karışımı, balçık kalıplara dökülür. Yüksek sıcaklıkta ise pişirilmeye bırakılır. Tuğla, izolasyon tuğlası ve diğer tuğla çeşitleri doğal bir malzeme olarak ele alınabilir. İzolasyon tuğlası, kanserojen maddeler asla içermemektedir. İnşaatlarda, şantiyelerde yapı malzemesi olarak tercih edilmekte olup son derece kullanışlıdır. Oldukça ekonomik düzeydedir.
İzolasyon tuğlası, dışarıda mevcut olan güneş enerjisinin içeri kısma girmesinin önüne geçmektedir. Bunu sağlayarak gece boyunca ısı enerjisini sarf etme görevini gerçekleştirir. Bu sayede gece ve gündüz arsında bulunan ısı farkı da en aza indirgenir. Bir duvarın enerji depolayabilmesi için izolasyon tuğlalarının kullanılması daha doğru olacaktır. Isı depolama özelliği, birçok avantajı beraberinde getirebilmektedir. Cam yününe göre dokuz kat, gaz beton elamanlarına göre ise iki kat daha fazla haldedir.
İzolasyon tuğlası hususunda hizmetlerimizi uzun süreden beridir sunuyoruz. En iyi şekilde hizmet vermeyi amaçladığımızdan dolayı müşterilerimizin olumsuz bir şekilde görebileceği bütün ayrıntıları bünyemizden uzak tutuyoruz. İzolasyon tuğlası sayesinde artık mekanlarda çok daha rahat bir şekilde yaşanılabilecektir.
Dış duvarlar, binalara örülmektedir. İç ortam ile dış ortamı direkt bir şekilde izole etmeyecektir. Binaya nefes aldırması, iç ve dış rutubet dengesine mani olmaması sebebi ile çözümü sunmayacaktır. Klima vazifesi görmesi ve başka bir nedenden dolayı ıslanan duvarın nemi kısa süre dahilinde atması gereklilik arz etmektedir. Bu sebepten ötürü duvar malzemesinin buhar geçirgenlik dirençlerinin son derece düşük bir halde bulunması lazımdır. İzolasyon tuğlası, gözenek halindeki yapısı ve yapısında mevcut olan kılcal sistem vesilesi ile çok düşük buhar geçirgenlik direncine sahip haldedir. Yüksek bir teneffüs yeteneğine sahip olması da bir diğer özelliklerinden biridir.
Duvar yapı elemanları vardır. Bu yapı elemanlarının ısı iletkenlikleri kuru halde oldukları zaman minimum düzeyde olmaktadır. Yapı elemanı rutubet emişi gerçekleştikçe ve bunun yanında rutubeti dışarıya atamıyorsa ısı iletkenlik değeri de yüksek derecelere çıkabilmektedir.
Tuğla çeşitleri, izolasyon tuğlası noktasında başarılı bir şekilde hizmet sunmaya devam eden bir firmayız. İzolasyon tuğlasının avantajlarını ve faydalarını müşterilerimizle buluşturmayı ihmal etmiyoruz. Bu hizmetimizin karşılığında ise gayet uygun fiyatlar sunarak müşterilerimizle aramızda olan bağlantının sağlıklı ve memnun bir şekilde olmasına zemin hazırlıyoruz. Tuğlanın özelliklerini mekanlara yansıtıyoruz. İnşaatlarda, şantiyelerde büyük pay sahibi olan tuğlalar, artık hem kaliteli hem de uygun fiyatlı bir şekilde insanlarla buluşuyor. Sizin de eğer bu yönde tercih yapmanızı gerektiren bir durum varsa bizimle iletişime geçerek bu yönde bilgi sahibi olan ekip arkadaşlarımızdan bilgi alabilirsiniz. İzolasyon tuğlası ve daha nice tuğla çeşitlerinin büyük ölçülü özelliklerini sizlere sunuyoruz.